Paris flyg

MrJet
Travelstart

Paris resehandböcker

Paris, Första klass
Paris Miniguide
Paris Topp 10
Med familjen i Paris

Paris weekend

MrJet
Travelstart

Paris aktiviteter

Paris är fullt av möjligheter till aktiviteter som turister kan ägna sig åt utöver att uppleva alla sevärdheterna, bland annat shopping, Disneyland, sport, museum och ett rikt nattliv.

Det bästa sättet att få uppleva lite utöver det vanliga är att delta i någon av alla de guidade rundturer som arrangeras i Paris. För en förstagångsbesökare kan det vara en perfekt introduktion till staden och för den som återkommer till Paris finns det alltid någon tur där deltagarna får uppleva lite utöver det vanliga.

Den populäraste guidningen är troligen Hop-on/Hop-off bussarna som med sina täta avgångar ger deltagarna möjlighet att planera sin egen resplan och uppleva de största sevärdheterna i egen takt. Vidare finns det bland annat privat guidning i bil eller guidad rundtur med kryssning på floden Seine. Det erbjuds även klassiska stadspromenader eller stadspromenad i Montmartre inklusive Sacre Coeur och även en tur där du som deltagare kan anpassa resplanen själv.
Utöver dessa turer finns det mer specifika alternativ såsom cykeltur i Paris, segway tur, kvällspromenad eller turer för de som är intresserade av fotografering.

Här finns massor av ytterligare aktiviter för Parisbesökaren.

Paris är känt som en av världens största modemetropoler och möjligheterna till shopping är oändliga i denna stad. Populärast att shoppa är så klart det senaste modet i någon av alla möjliga klädesbutiker, men här finns även goda möjligheter till att finna antikviteter, inredningsartiklar, delikatesser och konst. Det ståtliga Galeries Lafayette är en sevärdhet i sig med sina tio våningar med butiker, men även varuhus som Bon Marché och Printemps är värda besök för den shoppingsugne. Längs Champs-Elysées finns det gott om välkända varumärkesbutiker såsom Louis Vuitton och Hugo Boss. Paris har även fullt av marknader som ligger utspridda i staden och här finns till exempel världens största loppmarknad Marché aux Puces de St-Quen med över tretusen marknadsstånd som är mest känd för antikviteter.
Det finns även möjlighet till att delta i en guidad shoppingtur för den villrådige.

Disneyland i Paris är en enorm nöjesanläggning med flera parker där hela familjen kan uppleva massor av festliga upptåg, spektakulära shower och parader. Området ligger cirka 35 kilometer öster om centrala Paris och har blivit ett av de mest populära resmålen för barnfamiljer i Europa. Parkerna har olika teman och består av massor av åkattraktioner och här visas även hur man gör film. Arrangemangen innehåller scener ur sagor och Disneyfilmernas värld med de kända Disneyfigurerna såsom Musse Pigg, Kalle Anka och alla deras vänner.
Det går att förboka olika typer (och längder) av biljetter på internet samt även förboka transfer från centrala Paris. Här kan ni läsa mer om möjligheterna att förboka biljett och transfer till Disneyland i Paris.

En annan park med gott om attraktioner för barnfamiljer är Parc Asterix som ligger cirka 30 kilometer norr om Paris. Här är det galliskt tema som gäller baserat på den franska tecknade serien om Asterix och Obelix och parken har bland annat en av Europas längsta bergodalbanor i trä och gott om andra åkattraktioner. Här sjunger trubadurer och romare blir krossade i olika shower som visas i området.
Parken är öppen mellan april och oktober och det går att förköpa biljett till Asterixparken här.

Moulin Rouge (Röda kvarn) är en världsberömd nattklubb och teater belägen i stadsdelen Montmartre. Klubben bildades redan 1889 och den anses vara den plats som cancan dansen slog igenom på allvar. Idag ges här fortfarande föreställningar i form av dans och sång ofta i akrobatiska nummer.
En annan känd klubb med spektakulära shower är Lido som ligger längs avenyn Champs-Élysées. Lido öppnade 1946 och blev känd för sina exotiska shower samt att Elvis Presley gjorde en improviserad show här.
För att se en del av utbudet på Moulin Rouge och Lido kan ni titta på Viators hemsida över utbudet.

Paris nattliv är vida omspunnet och berömt för att vara bland de mest spännande i hela världen. När solen gått ner över staden lär inte någon av dess besökare bli besviken då staden är full av barer och klubbar. Bland de mer kända klubbarna finns Le Batofar med sin elektro- och syntmusik, Le Sancerre i Montmartre och VIP Room som oftast får besök av kändisar. Det finns även gott om klubbar med livemusik i staden, rock och indiepop spelas tex på La Maroquinerie och jazz och blues på New Morning. I Paris finns det således utbud för allt från moderna dansklubbar till mer mogna jazzställen.

Även om Paris inte historiskt är speciellt känt för fotboll så har det på senare år blivit en förändring på detta tack vare den nyrika klubben Paris Saint Germain (PSG) med vår stora svenska stjärna Zlatan Ibrahimovic. PSG spelar sina hemmamatcher på Parc des Princes som tidigare var fransk nationalarena tills den nya Stade de France byggdes inför VM 1998. PSG har dominerat den franska ligan de senaste åren och brukar även vara framgångsrika i Champions League numera. Det går att förköpa matchbiljetter hos tex Viator för den som är fotbollsintresserad.
Andra stora idrottsliga händelser i Paris är Tour de France som går av stapeln i juli och som avslutas längs Champs-Élysées samt Öppna Franska mästerskapen i tennis som genomförs i maj månad.
Paris är fullt av museum för den som är intrsserad och här finns en lista över en stor del av stadens museum.
Frankrikes nationalmuseum Centre Pompidou har fått sitt namn från den franske presidenten som lät bygga museet. Museet ryms i en häftig byggnad där rör för el, vatten och ventialtion är placerade på utsidan av byggnaden, vilket ger byggnaden ett väldigt annorlunda utseende. Inne i museet ryms det över 60 000 konstverk av moderna och samtida konst av bland annat Matisse och Picasso. Utöver konstverken finns här en biograf, det arrangeras konserter och ordnas aktiviteter för barn.
Musée d'Orsay är ett museum som innehåller framförallt fransk konst från 1800- och 1900-talen. Här finns målningar, skulpturer, möbler och fotografier med verk från bland annat Renoir, Van Gogh och Monet.

I Paris finns det två stycken zoo, det mindre Jardin des Plantes och det större zoot, Bois de Vincennes. Det finns även ett fint akvarium i Paris med över 9000 fiskar.

Även om Paris är fullt av aktiviteter så kan det vara trevligt med en utflykt utanför staden för den som har tid över. Det finns ett flertal guidade turer som utgår från Paris. Till exmepel finns det dagsutflykt till regionen Champagne eller till regionen Loire som är med på UNESCOS värdlsarvslista tack vare alla sina slott. Det går även att besöka Claude Monets hem och trädgård i Giverny där han fann inspiration till sina verk.