London flyg

MrJet
Travelstart

London resehandböcker

London, Första klass
Topp 10 London
London: Miniguide & karta
Med familjen i London

London weekend

MrJet
Travelstart

London flyg och transport

Att flyga till London är såklart det smidigaste sättet att ta sig från Skandinavien till den engelska storstaden. Flygtiden till London från Sverige ligger på mellan två och tre timmar.


Priserna på flygbiljetterna kan variera kraftigt beroende på när man vill åka samt hur långt i förväg man bokar sin flygbiljett. Som resenär bör man tänka på att inkludera alla avgifter vid lågprisflyg, till exempel kostar det mer att ta transfer från Stansteads flygplats som ligger längre från London. SAS, British Airways, Ryanair och Norwegian är bolag som har regelbundna flygningar till London från skandinaviska flygplatser.

London har tre flygplatser i sitt närområde.
Heathrow som är en av världens största och mest trafikerade flygplatser. Transfer från Heathrow in till London är enkelt då tunnelbanan sträcker sig till flygplatsen. Snabbaste transfern in till London är dock med Heathrow Express.
Gatwick är den näst största flygplatsen vid London som är belägen söder om staden. Från Gatwick kan man åka snabbtåget Gatwick Express in till London.
Stanstead är Englands tredje största flygplats och ligger längst från London av de tre, närmare bestämt 50 kilometer. Från Stanstead kan man åka Stanstead Express in till London.

Det går även att boka privat transfer i förväg från alla flygplatserna till centrala London, läs mer här.

Det enklaste sättet att hitta billiga flygbiljetter till London är att använda sig av någon av de prisjämförelsewebbplatser som finns på internet. Till exempel MrJet.se.

London är en stad som passar perfekt för en weekendresa då restiden inte är så lång samt att mycket av sevärdheterna ligger centralt placerade och besökare hinner se mycket på bara en helg. Det finns många arrangörer som ordnar weekendpaket med både flyg och hotell. Priserna ligger oftast på cirka 2000 kronor och uppåt. Till exempel så har MrJet och Travelstart weekendpaket till London.
Det är i regel enkelt att transportera sig inom London då staden har ett väldigt väl utbyggt tunnelbanesystem. Biljetter till tunnelbanan kan köpas vid varje station och priserna baseras på vilka zoner man åker över. Man kan köpa enkelbiljetter, dagskort eller kort som gäller i flera dagar.

Med ett London Pass får du möjlighet att ägna dig åt sightseeing med gratis inträde till 60 sevärdheter i världsklass. Det går även att uppgradera Londonpasset så att även transport med tunnelbana och buss ingår i priset av kortet. Välj mellan ett pass som gäller i 1, 2, 3 eller 6 dagar och uppgradera till att inkludera ett resekort som täcker in zon 1–6.

London är också välkänt för sina dubbeldäckade bussar som syns överallt i staden. Biljetter till dessa måste köpas innan man stiger på någon av de över 700 rutterna som finns i staden. Den klassiska svarta taxibilen kan man vinka in på gatan om skylten på taket är tänt - annars är taxin upptagen.