Barcelona flyg

MrJet
Travelstart

Resehandböcker

Barcelona & Katalonien
Topp 10 Barcelona
Barcelona

Barcelona flyg och transport

Att resa till Barcelona går såklart snabbast med flyg från någon av våra skandinaviska flygplatser. Flygtiden till Barcelona från Sverige ligger på mellan tre och fyra timmar.

Priserna på flygbiljetter varierar av flera olika orsaker såsom hur långt i förväg biljetten bokas, komfort, vilka flygtiderna är samt över säsongen. Vid bokning av lågprisflyg till Barcelona gäller det att inkludera alla avgifter i priset såsom skatter, bagagekostnader och transfer, vilket inte alltid inkluderas i annonserna för flygpriset.

Barcelona har tre stycken flygplatser varav en är huvudflygplatsen och de två andra lågprisflygplatser.
El Prat de Llobregat är Barcelonas internationella flygplats som ligger 12 km sydväst om Barcelona.
Girona-Costa Brava flygplats i Girona ligger 10 mil norr om Barcelona och används framförallt av charter och lågprisflygbolag.
Reus flygplats i Reus ligger 9 mil sydväst om Barcelona och används främst av Ryanair.

Det enklaste sättet att hitta billiga flygbiljetter till Barcelona är att använda sig av någon av de prisjämförelsewebbplatser som finns på internet. Till exempel MrJet.se.

Från de olika flygplatserna finns det möjlighet att åka med lokaltrafik in till Barcelona. Ofta kan det det behövas både buss och tåg för att komma hela vägen in centralt i staden. Ett alternativ kan vara att boka transfer från flygplatsen i förväg för att slippa köa på plats. Här finns lite olika alternativ för flygplatstransfer i Barcelona.

Barcelona är ett perfekt resmål för en weekendresa då besökare kan hinna med nöje, kultur samt sol och bad under en helg i staden. Det finns många researrangörer som erbjuder färdiga weekendpaket till Barcelona där både flyg och hotell är inkluderat. I regel går det att finna sådana paket i priser från 2000 kronor och uppåt.
Bland de arrangörer som erbjuder weekendpaket till Barcelona finns tex MrJet och Travelstart.

Väl i Barcelona går det i regel bra att förflytta sig till fots mellan de olika sevärdheterna och stadsdelarna då det finns många breda trottoarer i staden samt att vissa delar av innerstaden är helt avstängda från motortrafik. Vid tillfällen då sträckorna blir lite längre är Barcelonas tunnelbana ett bra sätt för transport då denna är bra utbyggd och väl fungerande. Billigaste alternativet är då att köpa ett rabatthäfte som gäller för resor med alla kollektiva transportmedel och priset baseras då på hur många zoner som man vill täcka med sitt åkande eftersom staden är indelad i olika zoner.