Madrid flyg

MrJet
Travelstart.

Madrid aktiviteter

I Madrid finns det gott om aktiviteter att ägna sig åt för den som är sugen på det. Ett iVenture Card Madrid är ett kort som ger tillgång till flera olika nöjen och aktiviteter, bland annat ingår flamenco show, guidade turer, museibesök, restauranger och barer.

En vanlig och populär aktivitet bland stadens turister är att deltaga i någon guidad rundtur då detta ofta ger en bra första introduktion till Madrid samt en grundlig orientering över stadens geografi. Bland de allra populäraste aktiviteterna vad gäller rundturer finns de så kallade Hoppa på hoppa av-rundturerna där det går att åka runt i staden med buss och stiga av och på vid de olika hållplatserna efter eget behov och därmed kunna utforska olika områden i sitt eget tempo.

Det finns många flera andra typer av turer där du kan utforska Madrid, till exempel finns det flera olika rundturer till fots eller med cykel, segway eller vespa.

Det erbjuds även ett flertal olika turer med varierande teman för Madrids turister, till exempel en guidad tur genom historiska Madrid och olika matrundturer såsom tapas finns det gott om för den som besöker Spaniens huvudstad. Även vinprovning är populärt bland turister.

Madrid har ett väldigt stort utbud av affärer för den som vill passa på att shoppa vid ett besök i staden. Kläder och skor finns ofta att finna till bra priser och många butiker ligger i stadens centrum och håller ofta öppet till klockan 21 (förutom söndagar). Den populäraste och mest kända shoppinggatan är Gran Via där det finns gott om butiker och även shoppingcenters. Gran Via innehåller även flera biografer och på kvällarna lever gatan upp med ett livligt nattliv och kallas för "gatan som aldrig sover". Vid Gran Via ligger också Spaniens största varuhuskedja, El Corte Ingles som ofta jämförs med vårt svenska NK.

Cirka 30 minuters resväg utanför centrala Madrid finns ett stort område som är ett outlet shoppingcenter uppbyggt med flera gågator som kantas av butiker. Området kallas för Las Rozas Village och det arrangeras utflykter till detta shoppingmecka för shoppingsugna besökare.

El Rastro är en väldigt stor och välbesökt loppmarknad som hålls varje söndag förmiddag året runt. Det finns gott om både försäljare och köpare på denna loppmarknad och det allra mesta går att hitta här såsom kläder, antikviteter, hantverk och konst men även datorer och annan teknisk utrustning. Priserna på loppmarknaden är oftast inte fasta utan det går att pruta på priset för de flesta varorna.

Madrid Zoo och Aquarium är 20 hektar stort och ligger i den stora parken Casa de Campo. Zoot öppnade 1770 och är ett av Spaniens största zoo och ett av få zoo i världen där det bor jättepandor. I akvariedelen finns det ett delfinarium och totalt finns det över 6000 djur av 500 olika arter.

Teleférico de Madrid är en linbana som sträcker sig 2 457 meter längs Madrid. Linbanan öppnade 1969 och har 80 stycken sexsitsiga kabiner från vilka turister kan få en häftig vy över staden från luften. Att åka en tur med denna linbana tar 11 minuter från start- till slutstation.

Madrid har ett väldigt rikt nattliv och staden är full av barer, nattklubbar och andra klubbar med olika inriktning såsom jazz, vin och livemusik med mera. Nattlivet startar i regel ganska sent i staden och pågår långt in på småtimmarna. Ett område i staden där det är tätt mellan barerna är runt torget Santa Ana. På Gran Via finns en känd bar, Gula Gula, som har sjungande personal och härlig stämning. Palacio de Gaviria är en klubb för de som gillar techno och Las Carboneras är en flamencobar. Det arrangeras pubrundor för besökare för de som inte vet riktigt var man ska bege sig ut i nattlivet i Madrid.

Fotboll är den stora sporten i Madrid och staden har två stolta lag i form av Real Madrid och Atlético Madrid. Båda lagen är några av Spaniens största fotbollsklubbar och Real Madrid anses vara ett av världens största och bästa fotbollslag som alltid innehåller en mängd världsstjärnor. Både Real och Atlético är numera framgångsrika även i Europaspelet och brukar gå långt i cuperna. Atlético Madrid har Vicente Calderón som sin hemmaarena och Real Madrid har Estadio Santiago Bernabéu. Det finns möjlighet att gå en rundtur på Santiago Bernabéu i egen takt vid köp av inträdesbiljetter.

Parque de Atracciones de Madrid är en stor nöjespark som ligger i den stora parken Casa de Campo i centrala Madrid. Här kan hela familjer få en fartfylld dag då det finns allt från berg-och-dal-banor och andra häftiga karuseller till attraktioner för de små i form av bilar, flumride och flygplanskaruseller. Totalt innehåller parken 48 olika åkattraktioner. Den nyaste attraktionen i parken är en "The Walking Dead" upplevelse som baseras på TV-serien med samma namn. Aquopolis är ett vattenland i Madrid som innehåller åkattraktioner och pooler.

Parque Warner Madrid är en nöjespark som ligger cirka 23 kilometer utanför Madrid. Det är en temapark där Warner Bros är delägare och parken har fem olika områden med attraktioner, restauranger och butiker för hela familjer. De fem områdena är DC Super Heroes World med bland annat Batman och Superman, Hollywood Boulevard, Movie World Studios, Old West Territory och Cartoon Village. Det finns möjlighet att förköpa biljetter till Parque Warner.

För den som vill se något annat än bara staden Madrid finns det ett flertal utflykter att deltaga i. Till exempel arrangeras det dagsutflykter till det magnifika klostret El Escorial, Valle de los Caídos och Toledo. Vidare finns det dagsutflykter till bland annat Avila och Segovia, Avila är Spaniens bäst bevarade befästa stad. Här går det att läsa om fler dagsutflykter som arrangeras via Viator.com.