Prag flyg

MrJet
Travelstart

Prag resehandböcker

Prag, Första klass
Topp 10 Prag
Prag: Miniguide & karta
Prag, Berlitz reseguide

Prag weekend

MrJet
Travelstart

Prag flyg och transport

Det snabbaste sättet att ta sig till Prag är såklart med flyg och flygtiden från Stockholm är cirka 2 timmar och från Köpenhamn tar ett direktflyg i regel ungefär 1.5 timmar.


Det går även att resa med tåg till Prag då staden har tågförbindelse med de flesta stora städerna i Europa, men restiden blir betydligt längre jämfört med flyg.

Priserna på flygbiljetter varierar av flera olika orsaker såsom hur långt i förväg biljetten bokas, komfort, vilka flygtiderna är samt över säsongen. Vid bokning av lågprisflyg till Prag gäller det att inkludera alla avgifter i priset såsom skatter, bagagekostnader och transfer, vilket inte alltid inkluderas i annonserna för flygpriset.

Prags internationella flygplats heter Praha Ruzyne (PRG). Den ligger cirka 15 kilometer nordväst om centrala Prag och har tre terminaler. Det finns många flygbolag som trafikerar denna flygplats och från Sverige flyger bland annat SAS direktflyg till Prag vilket även Czech airlines gör från både Göteborg och Stockholm.

Det enklaste sättet att hitta billiga flygbiljetter till Prag är att använda sig av någon av de prisjämförelsewebbplatser som finns på internet. Till exempel MrJet.

Genom att förboka en egen transfer från flygplatsen till hotellet i Prag fås en kortare restid och därmed mer tid över att spendera i Prag.

Prag är en bra stad för den som tänkt bege sig på en weekendresa då det är en lite mindre storstad med många av sevärdheterna samlade centralt inom gångavstånd från varandra, vilket gör att turister kan hinna med en hel del upplevelser även under ett kortare besök i staden. En weekendresa till Prag kostar i regel från cirka 2000:- och uppåt. Det finns många arrangörer som anordnar resor till paketpris där både flyg och hotell ingår i priset. Till exempel MrJet.

De kommunala färdmedlen i Prag är effektiva, rena och billiga och de består av spårvagnar, bussar och ett tunnelbanesystem, kallat metro, som alla sköts av Prags transportföretag. Metron och spårvagnarna går i de centrala delarna av Prag medan bussarna trafikerar förorterna. Biljettsystemet är enkelt att använda och det behövs endast en typ av biljett för alla dessa transportmedel. De mest effektiva transportmedlen i Prag för turister är således metro och spårvagn.


Att köra bil i Prag är ej att rekommendera för den ovane då gatunätet består av många mindre gator och väldigt många av dessa är enkelriktade gator då stora delar av centrala Prag är fri från motortrafik. Om ni ändå vill hyra bil vid besök i Prag kan det vara bra att boka bil i förväg via internet hos till exempel MrJet.