Barcelona flyg

MrJet
Travelstart

Resehandböcker

Barcelona & Katalonien
Topp 10 Barcelona
Barcelona

Barcelona aktiviteter

I en stad som Barcelona finns det massor av aktiviteter och sevärdheter som turister kan ägna sig åt. Barcelona kortet ger fritt eller rabatterat inträde till flera av sevärdheterna, aktiviteterna och kollektivtrafiken i staden.
Läs mer om Barcelona kortet här. Barcelona kortet

En väldigt populär aktivitet i en stad som Barcelona är att följa med på en guidad tur då man får uppleva de flesta kända sevärdheterna under bara några timmar. Det finns massor av olika typer av guidade turer och de allra populäraste består av sightseeing bussar som kör så kallade hop-on/hop-off-turer genom staden.

Vidare finns det turer bland annat till fots, med scooter, cykel eller kameran i högsta hugg för den fotografiskt intresserade. Det finns även ett flertal turer med olika teman likt Picasso, de Gotiska kvarteren eller varför inte följa med på en tapas tur i Barcelona?

Aktiviteter som turister kan ägna sig åt på egen hand finns det också gott om i Barcelona. En av de allra populäraste aktiviteterna i staden är att besöka Barcelona akvarie som är en av Europas största anläggningar med över 11 000 vattendjur, alla möjliga arter från antarktiska pingviner till sjöhästar. Bland annat finns det en 80 meter lång tunnel som besökare kan vandra genom samtidigt som hajarna glider förbi över deras huvuden. Det går att förköpa biljetter till Barcelona akvarie här och undvika de vanligtvis långa köerna.

Barcelona Zoo är en annan populär aktivitet, inte minst för barnfamiljer, som årligen har över en miljon besökare. Zooet byggdes redan 1892 och ligger centralt i Barcelona i parken Parc de la Ciutadella. Zooet innehåller flera tusen olika djur från över 400 arter och en populär attraktion är delfinshowen i Aquarama. Det går att förköpa biljetter till zoo här.

I Barcelona finns det två stycken större nöjesparker, Tibidabo som ligger på ett berg i utkanten av staden och Port Aventura som ligger ungefär en timmes tågresa från staden.
Tibidabo är den äldsta nöjesparken i staden och har attraktioner som härstammar från tidigt 1900-tal. Utöver alla nöjesparkens attraktioner så erbjuds en vacker utsikt över staden från det 500 meter höga berget.
Port Aventura är Spaniens mest välbesökta nöjespark med över 3 miljoner besökare årligen. Parken är indelad i olika teman med olika arkitektur, mat och attraktioner. I Port Aventura finns det många aktiviteter, bland annat flera berg- och dalbanor, flumride, fritt fall och ett 9000 kvadratmeter stort vattenland. Det går att boka en dagsutflykt till Port Aventura här.

Shopping är något som ligger många turister varmt om hjärtat och eftersom Barcelona är en väldigt trendig stad anses den vara en av de bästa shoppingstäderna i Europa. Staden rymmer allt från stora, moderna shoppingcenter till små, exklusiva butiker. Bland de mest kända shoppingområdena i staden finns La Rambla, Barri Gotic med shoppinggatan Portal de l'Āngel och stadsdelen Eixample. Shoppingcentret nere i hamnen, Maremagnum har en stor samling av butiker och restauranger och Spaniens kända varuhus El Corte Ingles ligger vid Placa de Catalunya.

Barcelona kan erbjuda bra möjligheter till sol och bad då det finns en stor fin sandstrand inne i stadens stadsdel Barceloneta. Här finns en längre kuststräcka med strandpromenad och massor av barer och kaféer som på kvällstid förvandlas till ett stort partyområde. Strax utanför staden finns flera lugnare och barnvänligare stränder.

Fotboll är något som gärna förknippas med Barcelona då staden har ett av världens absolut bästa fotbollslag i FC Barcelona. Detta syns också överallt i staden då den stolta klubbens klubbmärke är synligt varstans man än går. Staden har ett till lag som spelar i den högsta ligan i Spanien, Espanyol, men denna klubben får agera mer i skymundan bakom stadens stolthelt FC Barcelona som har vunnit över 400 officiella titlar.
Det finns ett flertal researrangörer som anordnar fotbollsresor till Barcelona och det kan vara svårt att få tag på matchbiljetter på egen hand då det oftast är slutsålt på Camp Nou - trots att det är Europas största fotbollsarena. En arrangör som specialiserat sig på fotbollsresor är Fotbollstravel. Det går också att förköpa enbart matchbiljetter hos Viator. Men om du inte får tag i matchbiljett så går det att besöka arenan och dess innandömen samt FC Barcelonas museum på egen hand, även då kan det vara idé att förköpa biljett på internet, tex här.

För den motorintresserade kan det vara intressant att känna till att det går ett Formel 1 lopp på Circuit de Catalunya som ligger en halvtimmes bilväg norr om Barcelona. Formel 1 tävlingen har ägt rum på banan varje vår sedan starten 1991 och det erbjuds guidade turer för turister vissa dagar i veckan.

Barcelona är en stad som är känd för att aldrig sova och nattlivet i Barcelona innehåller allt från ungdomlig, modern techno musik till jazz och latin. Ofta lockas de stora, kända DJ:na till stadens nattklubbar som inte befolkas förrän vid midnatt. Nattlivet i Barcelona är utspritt över stora delar av staden och den som vill uppleva nattens puls kan i regel göra det i vilken stadsdel som helst.
Den som söker sig till köpcentret Maremagnum lär få uppleva restauranger, barer och nattklubbar på kvälls- och nattetid. I områdena La Ribera och Barri Gotic finns mängder med nattklubbar och barer som är öppna till sent på natten. Stadsdelen Port Olimpic nere vid stranden har många barer, kasinon och nattklubbar. Eixample är den stadsdel som innehåller Barcelonas gaykvarter.
Den som vill uppleva lite traditionell spansk dans kan passa på att se en flamencoshow under besöket i Barcelona.

Hotell i centrala Barcelona >>

Även om Barcelona innehåller massor av aktiviteter kan det vara trevligt med en utflykt för den som vill uppleva stadens omgivningar. Det går såklart att bege sig iväg på utflykt på egen hand, men det finns också flera stycken guidade utflykter att ta del av. Till exempel arrangeras utflykter till flera olika orter såsom Tarragona, Sitges och Girona. Vidare kan man besöka Montserrat eller vandra i Pyrenéerna.