Barcelona flyg

MrJet
Travelstart

Resehandböcker

Barcelona & Katalonien
Topp 10 Barcelona
Barcelona

Barcelona

Barcelona är Spaniens näst största stad (efter Madrid) med sina drygt 1,6 miljoner invånare. Staden ligger i Katalonien, i den nordöstra delen av Spanien längs kusten mot medelhavet och har ett varmt och härligt klimat.

Barcelona är en världsstad med ett stort utbud av attraktioner och bland turister är staden ett av de populäraste resmålen i Europa.

Barcelona anses vara en av Europas vackraste städer och är ett attraktivt resmål för den som vill uppleva storslagna byggnadsverk, smaka det spanska köket, koppla av med sol och bad eller shoppa.

Barcelona är fullt med sevärdheter för turister. Bland de mest kända sevärdheterna finns alla vackra byggnader som den katalanska arkitekten Antoni Gaudí konstruerat. Bland annat den ofärdiga katedralen Sagrada Familia.

Staden erbjuder massor av aktiviteter såsom till exempel nöjesfält, fotboll i världsklass, zoo, akvarie, shopping samt sol och bad. För den fotbollsintresserade är ett besök på Barcelona FC:s gigantiska hemmaarena Camp Nou med tillhörande museum ett måste.

I Barcelona finns det stora möjligheter att kombinera shopping i en modemedveten stad med sol och bad då det finns flera fina stränder centralt i staden längs kusten.

Den som funderar på att resa till Barcelona bör kolla upp priserna på flygen på prisjämförelsesajter då priset kan variera stort beroende på säsong och flygbolag. Hotell finns det gott om i Barcelona och större hotellsajter såsom Hotels.com, har i regel massor med erbjudanden på hotell i staden.

Valutan i Spanien är Euro och prisläget i Barcelona är ganska dyrt, i vissa fall är prisnivåerna högre än i Sverige.

En weekendresa med flyg och hotell till Barcelona kostar i regel från drygt 2000 kronor per person och uppåt. Det finns många researrangörer som erbjuder weekendpaket till Barcelona, tex MrJet och Travelstart.