Budapest flyg

MrJet
Travelstart

Budapest weekend

MrJet
Travelstart

Budapest resehandböcker

Topp 10 Budapest
Lonely Planet Budapest
Budapest Första Klass
Budapest Miniguide & Karta

Budapest flyg och transport

Flyg till Budapest är såklart det snabbaste sättet att resa till Budapest. För svenska resenärer går det enkelt att flyga till Budapest från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Restiden till Budapest med flyg är drygt två timmar från de skandinaviska flygplatserna.

Ungern har en internationell flygplats som heter Budapest Ferihegy och som ligger cirka 25 kilometer från stadens centrum. Flygplatsen har tre terminaler och tar emot över åtta miljoner resenärer årligen.

Pris på flygbiljetter till Budapest varierar beroende på säsong och hur långt i förväg man bokar biljett - ju tidigare desto billigare i regel. Det finns många arrangörer som erbjuder paketresor eller weekendpaket där både hotell och flygbiljett ingår.

Det enklaste sättet att hitta billiga flygbiljetter till Budapest är att använda sig av någon av de prisjämförelsewebbplatser som finns på internet. Till exempel MrJet.se.

En weekendresa med inkluderad flygbiljett och hotell till Budapest kostar från cirka 2000 kronor och uppåt. Bland de arrangörer som erbjuder weekendpaket till Berlin finns tex MrJet och Travelstart.

Det billigaste alternativet för transfer från flygplatsen till centrala Budapest är med så kallad Airport shuffle, vilket är en minibuss som kan ta med upp till 8 personer i taget. Det går att boka enkel- eller tur och retur biljett och samtidigt boka tid för hemresan. Det finns även pålitliga taxibolag som har egna beställningsdiskar på flygplatsen.
Se olika alternativ för transfer från Ferihegy flygplats >>

Lokaltrafiken i Budapest är väl utbyggd och det är enkelt och smidigt att förflytta sig med denna för att ta sig till de olika stadsdelarna eller sevärdheterna. Biljetterna som säljes kan användas på de olika sorters transportmedel som finns, spårvagn, buss och tunnelbana. Det går att köpa biljetter som varar i flera dagar och täcker hela besökstiden.


Det går också att köpa två- eller tredagars turistkort som ger fri tillgång till de allmänna transportmedlen och innehåller rabatter till flera olika sevärdheter såsom museum, restauranger och spabad. Det finns även familjebiljetter och studenter, småbarn samt pensionärer har rätt till billigare biljetter i lokaltrafiken.

Det finns både seriösa som oseriösa taxibolag i Budapest och det säkraste sättet att se till att åka med ett seriöst bolag är att be hotell- eller restaurangpersonalen beställa taxi åt er då de vet vilka bolag som är seriösa.