Budapest flyg

MrJet
Travelstart

Budapest weekend

MrJet
Travelstart

Budapest resehandböcker

Topp 10 Budapest
Lonely Planet Budapest
Budapest Första Klass
Budapest Miniguide & Karta

Budapest

Budapest har blivit ett av svenskarnas favoritresmål bland Europeiska storstäder. Staden är ansedd som en av kontinentens vackraste städer och har en väldigt rik historia med många bevarade monument från förr.


Den ungerska huvudstaden har genom åren drabbats av flera förstörelser men har ändå lyckats återuppstå varje gång. Idag har staden cirka 1.7 miljoner invånare och utgörs av de två stadsdelarna Buda och Pest som delas av floden Donau. Buda har mer av historisk karaktär medan Pest är den kommersiella och kulturella delen av staden.

Budapest bjuder på massor av sevärdheter och storslagna byggnader, inte minst den ungerska parlamentsbyggnaden som tillhör de mest kända sevärdheterna i staden och som ligger vid kanten av Donau. Vidare har Slottshöjden på andra sidan floden en samling rika historiska byggnader samt en fantastisk vy ut över floden Donau och alla dess broar.

Budapests turister behöver aldrig ha tråkigt då staden bjuder på en hel del avktiviteter såsom till exempel båtturer, oändlig shopping, besök på zoo eller ett avkopplande besök på ett av stadens alla spabadhus där vattnet kommer från varma källor.

Att flyga till Budapest tar cirka två timmar från Skandinaviska flygplatser och det finns flera olika flygbolag som erbjuder flyg till den Ungerska huvudstaden. Bästa sättet att hitta bra priser på flygbiljetter är att leta på prisjämförelsesiter och att vara ute i god tid då priserna i regel är billigare ju längre i förväg man bokar. Eftersom Budapest har miljontals med turister som besöker staden årligen finns det ett stort utbud av hotell i staden.

En weekendresa med flyg och hotell till Budapest kostar från drygt 2000 kronor per person och uppåt. I priset inkluderas både flygbiljett och hotell. Det finns många researrangörer som erbjuder weekendpaket till Budapest, tex MrJet och Travelstart.