Berlin flyg

MrJet
Travelstart

Berlin weekend

MrJet
Travelstart

Berlin resehandböcker

Berlin
Topp 10 Berlin
Berlin: Miniguide & karta

Berlin

Berlin är Tysklands största stad med sina cirka 3.5 miljoner invånare. Berlin är även huvudstad sedan den tyska återföreningen 1990.


Berlin har en väldigt rik historia och många kulturella arv och staden är tack vare dessa en av Europas mest välbesökta städer. Dess närhet till Sverige gör att Berlin är ett väldigt populärt resmål bland svenska turister.

Berlin ligger i östra delen av Tyskland, cirka 90 kilometer väster om gränsen till Polen i delstaten Brandenburg.

Berlin är i regel mest känt för att ha varit delat mellan väst och öst efter andra världskrigets slut. Under denna tid delades staden av en mur som byggdes genom Berlin för att förhindra flyktingströmmen från den östra sidan till den västra. Efter att den kommunistiska regimen i Östtyskland föll under 1989 började muren att rivas och en återförening skedde under 1990.

Berlin är idag en modern huvudstad med riktigt hög puls och med ett rikt kulturliv, goda shoppingmöjligheter och ett massivt nöjesutbud. Staden anses vara en av Europas mest attraktiva metropoler.

Stadens rika historia gör att det finns gott om sevärdheter att uppleva för dess besökare. Det finns även gott om aktiviteter att roa sig med då det bland annat finns två stora djurparker i staden och gott om teatrar.

Den som funderar på att resa till Berlin bör kolla upp priserna på flygen på prisjämförelsesajter då priset kan variera stort beroende på säsong och flygbolag. Hotell finns det väldigt gott om i staden då den tar emot massvis med turister varje år.

Valutan i Tyskland är Euro och prisläget i Berlin är i regel lite lägre än i många andra av Europas storstäder.

En weekendresa med flyg och hotell till Berlin kostar i regel från drygt 1500 kronor per person och uppåt. Det finns många researrangörer som erbjuder weekendpaket till Berlin, tex MrJet