Rom flyg

MrJet
Travelstart

Resehandböcker

Rom - första klass guide
Topp 10 Rom
Med familjen i Rom
Rom och Vatikanen

Rom aktiviteter

Rom har en massa alternativ av aktiviteter att erbjuda stadens besökare och ett smart sätt att få en överblick över alternativen är genom att köpa ett Romkort som innehåller inträde till utvalda sevärdheter, resekort i centrala Rom, hoppa på/av bussbiljett, rabatter samt guidebok och karta.


Det är populärt bland turister att följa med på guidade turer i staden och uppleva sevärdheterna i en lokal proffessionell guides sällskap. Precis som i andra välbesökta storstäder erbjuds det sightseeing bussar med hoppa på/hoppa av turer i Rom.

Viator.com förmedlar olika typer av rundturer, vandringar, utflykter, snabbinträdesbiljetter och mycket mycket mer i Rom. På deras webbplats går det att i lugn och ro läsa igenom vilka alternativ som finns och även förboka plats för att säkra sitt deltagande innan avresan. De har till exempel rundturer på cykel, till fots, med segway och mycket mer. Här går det att läsa om alla deras olika alternativ.

Rom är en perfekt stad för de som är shoppingsugna, här finns mode, mat och mycket annat från de allra lyxigaste varianterna till billigare varor. Det går att finna butiker lite varstans längs gatorna i centrala Rom. Men det finns även större shoppingstråk, till exmpel finns det gott om butiker på shoppingavenyn Via Cola di Reinzo i närheten av Vatikanen, med en hel del lyxvaror, typ skor, som ibland kan hittas till lägre priser än hemma i Sverige. Via dei Condotti är en känd gata med dyra märkeskläder, där det finns butiker från Gucci, Armani, Versace, Louis Vuitton, Valentino, Guess med mera. Vid Spanska trappan finns också gott om märkesbutiker för den som vill ha det senaste modet. Den norra delen av gatan Via del Corso, som är gågata, anses vara Roms främsta butiksstråk med massor av butiker och turister. Även Piazza Vittorio Emanuele II vid tågstationen med samma namn har många butiker med lite enklare varor och därmed priser. Roms största loppmarknad, Porta Portese, hålls varje söndag och där går det att finna begagnade saker. Det finns även fyra större shoppingcenter i Rom som alla ligger en bit ifrån stadskärnan.

Bioparco Zoo är Roms zoologiska trädgård som sträcker sig arton tunnland och som har mer än 1000 djur av 200 olika arter. Zoo:t ligger i parken Villa Borghese mitt i centrala Rom och här kan man se de stora djuren såsom elefanter, lejon och giraffer. Här finns ett fjärilshus och världens största ödlor, komodovaraner. Besökare kan se när djuren matas och det det arrangeras speciella aktiviteter framförallt för barn med jämna mellanrum.

Ett besök i parken Villa Borghese är väldigt trevligt då det går att promenera, hyra cyklar eller segway i parken. Vidare går det även att hyra roddbåtar i den stora sjön och besöka något av parkens museum. Parken är stor och grönskande och romborna söker sig ofta hit för lite avkoppling i ett lugnt område.

Nöjseparken Rainbow Magic land som ligger precis utanför Rom, är full av attraktioner och aktiviteter för alla åldrar. Det finns gott om åkattraktioner och upplevelser och bland annat en Berg- och dalbana som är avsedd för de som är lite modiga.

Explora museum är ett interaktivt museum som visar hur världen fungerar framförallt för barn. Det går att trycka pengar som sen används i butiken där man fått lära sig hur grönsakerna tar sig från jorden till butikshyllan. Museet innehåller bland annat vattenlekar, maskiner och verkstäder med olika teman där barn kan delta i aktiviteter och få lära sig hur saker fungerar.

Hydromania är en stor vattenpark som ligger alldeles i närheten av Rom. Parken innehåller massor av bassänger och vattenrutschkanor i olika storlekar. Det går att boka paket för både hotell och park men det går även bussar och tunnelbana för dagsutflykter.

Zoomarine är också en trevlig vattenpark som ligger utanför Rom mot havet till. Här finns olika bassänger och några vattenrutschkanor men här finns även djurshower som innehåller bland annat delfiner, papegojor och rovfåglar.

För de som vill sola och bada i havet vid sitt besök i Rom finns den lilla staden Ostia som tillhör Rom. Vid staden finns det kilometer lång strand med duschar, toaletter och omklädningsrum, samt flera serveringar och kiosker.

Fotboll är väldigt populärt i Italien och för stadens besökare finns det goda möjligheter att få uppleva den passionerade italienska fotbollen då Rom har två lag i landets högsta division, Serie A. Lagen är AS Roma och SS Lazio som båda delar hemmaarenan Stadio Olimpico. Biljettpriserna kan variera mellan 15 och 100 Euro och kan köpas i förväg via internet. En arrangör som specialiserat sig på fotbollsresor är Fotbollstravel.

Vaxmuseet Museo delle Cere är ett trevligt ställe att tillbringa några timmar på. Det är Europas tredje största vaxmuseeum med massor av kända karaktärer såsom Napoelon Bonaparte, Barack Obama, Brad Pitt och Francesco Totti med flera. Museet är uppdelat i flera salar med olika teman med en hel del internationellt kända figurer. Det går även att se hur vaxdockorna tillverkas.

Treja Adventure park är en stor ekovänlig äventyrspark där både barn och vuxna bland annat kan klättra i träd och ha en aktiv tid. Det är gratis att gå in i parken men de olika aktiviteterna kostar pengar.

Rom har ett livligt nattliv och det finns goda möjligheter för den som vill roa sig till långt in på nattimmarna. De flesta partysugna romborna beger sig oftast till stadsdelen Testaccio, som är en gammal arbetarstadsdel som numera blivit väldigt hipp, där finns massor av lokaler med allt från pianobarer till discon. Det finns rockbarer såsom Akab och Radio Londra, vidare finns danskklubbarna Le Bainz, Goa, Sweet, Art Caf och Roms första gaydisco, Alibi.
Även stadsdelen Ostensie lockar med ett livligt nattliv, men även Centrio Storico och Trastevere har ett utbud för nattumlaren. Många lokaler erbjuder livemusik av olika slag.

I Rom finns det ett stort utbud av föreställningar för den som vill uppleva opera eller klassisk musik under sitt besök i staden. Biljetter finns att köpa på plats men det går oftast även att förköpa via internet. Här finns ett antal olika arrangemang som går att förboka.

Hotell i centrala Rom >>