London flyg

MrJet
Travelstart

London resehandböcker

London, Första klass
Topp 10 London
London: Miniguide & karta
Med familjen i London

London weekend

MrJet
Travelstart

London

Den engelska huvudstaden, London är en av världens mest kända och välbesökta städer. Staden är ett väldigt populärt resmål bland svenska turister och många av dessa återkommer gärna till staden år efter år eftersom det finns massor att utforska i denna världsstad.


Till London reser turister från hela världen för att uppleva de världskända sevärdheterna såsom Big Ben, Tower Bridge, Buckingham Palace med flera. Staden innehåller massor med sevärdheter i form av storslagna byggnader och berömda platser. Hit åker de som älskar att shoppa på de kända shoppingstråken eller besöka de klassiska engelska pubarna. Vidare har London ett digert och vida berömt utbud av musikaler och kultur samt ett nattliv som är bland de hetaste i världen.

London är en stad med en lång och händelserik historia vilket märks inte minst av att staden rymmer fler än 300 museer. Samtidigt är staden väldigt modern och har en hög puls och är ett perfekt resmål för den som älskar storstadspulsen. London har genom alla tider varit en stad som satt trenderna inom olika områden, inte minst inom musik, mode och kultur.

I London finns mängder av aktiviteter som besökare kan ägna sig åt. Vidare finns här bland annat flera framstående fotbollslag såsom exempelvis Arsenal, Chelsea och Tottenham.

Att flyga till London tar cirka 1,5 timmar från Skandinaviska flygplatser och det finns flera olika flygbolag som erbjuder flyg till London. Bästa sättet att hitta bra priser på flygbiljetter är att leta på prisjämförelsesiter och att vara ute i god tid då priserna i regel är billigare ju längre i förväg man bokar. Eftersom London har miljontals med turister som besöker staden årligen finns det ett stort utbud av hotell i staden.

Valutan i London är Brittiska pund och England är medlem i Europeiska unionen.

En weekendresa med flyg och hotell till London kostar i regel från drygt 2000 kronor per person och uppåt. Det finns många researrangörer som erbjuder weekendpaket till London, tex MrJet och Travelstart.