Paris flyg

MrJet
Travelstart

Paris resehandböcker

Paris, Första klass
Paris Miniguide
Paris Topp 10
Med familjen i Paris

Paris weekend

MrJet
Travelstart

Paris flyg och transport

Det snabbaste och bekvämaste sättet att förflytta sig till den franska huvudstaden från Sverige är så klar med flyg till Paris. Flygtiden från Sverige är omkring två och en halv timme beroende på vilken flygplats som avresan går ifrån.


Paris är en väldigt populär stad för turister och det finns gott om flygbolag som flyger dit från våra större flygplatser i Skandinavien. På grund av denna konkurrens mellan flygbolagen går det att hitta bra, billiga flygbiljetter till Paris året runt. Den som är ute i god tid kan oftast hitta flygbiljetter som inte kostar mycket mer än tusen kronor för tur- och returresa. Priserna varierar dock beroende på flygbolag, tid på säsongen samt vilken avreseort resenären väljer.

Paris har hela tre internationella flygplatser: Charles de Gaulle flygplats, Beauvais flygplats och Orly flygplats. Den största av dessa är Charles de Gaulle flygplatsen som ligger cirka 25 kilometer nordost om centrala Paris.

På grund av den smått kaotiska trafik som råder i Paris kan det vara bökigt att ta sig från någon av de tre flygplatserna in till centrum. Köerna till taxibilarna kan ibland vara långa på grund av den stora strömmen av resenärer. Det kan vara en god idé att boka egen eller delad transfer från flygplatsen till centrum. Här går det att förboka transfer till Paris från vald flygplats.

Det enklaste sättet att hitta billiga flygbiljetter till Paris är att använda sig av någon av de prisjämförelsewebbplatser som finns på internet. Till exempel MrJet.

En weekend i Paris kan räcka för den som vill uppleva de största och mest kända sevärdheterna. Även för de resenärer som vill hinna med lite shopping och ta del av kulturlivet hinner med detta under en helg i staden. Det kan även gå att hinna med att uppleva en kvällsmatch med PSG och Zlatan för fotbollsnörden. En weekendresa till Paris kostar i regel från drygt 2000:- och uppåt (beroende på säsong och hur långt i förväg bokning sker). Det finns många arrangörer som anordnar resor till paketpris där både flyg och hotell ingår i priset. Till exempel MrJet.

För att transportera sig inom Paris finns det goda möjligheter med stadens publika transportmedel. Det finns till exempel buss, tunnelbana och RER-tåg som sammanbinder de olika distrikten i och omkring Paris. Tunnelbanan har 14 olika linjer som korsar varandra och som går ut till förorterna. Här finns en karta över tunnelbanenätet i Paris. RER-tågen är tåg med fem olika linjer som går långt ut i förorterna med färre hållplatser än tunnelbanan. Här finns mer information om RER-tågen på Wikipedia. Det finns 58 olika busslinjer i Paris och dessa knyter samman hela Paris i sitt bussnät.
Hos Viator går det att förköpa ett Parispass kort som gäller för resor med kollektivtrafiken i zonerna 1–3 i Paris (tunnelbana och buss) under passets giltighetsperiod.

Att köra bil i Paris är ej att rekommendera för den ovane då biltrafiken i staden är smått kaotisk. Stadsborna har en så kallat sydlänsk körstil och använder gärna tutan ifall någon dröjer för länge vid en ljuskorsning och vid rusningstid kan det råda rejäla trafikstockningar samt att det är svårt att hitta parkeringsplatser i staden. För den som ändå vill hyra bil vid sitt besök i Paris kan det vara bra att boka bil i förväg via internet hos till exempel MrJet.