Madrid flyg

MrJet
Travelstart.

Madrid flyg och transport

Att flyga till Madrid är så klart det snabbaste sättet att resa för den som vill besöka staden. Flygtiden till Madrid är cirka 4 timmar från Stockholm och cirka 3 timmar och 20 minuter från Köpenhamn. Det finns direktflyg med bland annat SAS och Norwegian vilket är perfekt om man vill resa över en helg till staden.

Priserna på flygbiljetter till Madrid varierar beroende på vilken tid på säsongen som resan ska ske och hur långt i förväg biljetterna bokas, samt komfort och flygtider på dygnet. Som alltid när lågprisbiljetter bokas gäller det att kontrollera eventuella extrautgifter i form av skatt, bagagekostnader och transfer.

Madrids flygplats Barajas ligger cirka 13 kilometer utanför stadens centrum. Barajas är en stor flygplats med 4 terminaler och under år 2012 reste mer än 45 miljoner människor till eller ifrån Barajas.

För att ta sig till Madrid från Barajas finns flera olika alternativ för transfer. Till exempel går tunnelbana linje nummer 8 mellan flygplatsen och centrala Madrid. Tunnelbanan går mellan 06.05 och 02.00 och den avgår i regel som minst var nionde minut fram till midnatt, därefter går den fyra gånger i timmen fram till 02.00. Linea Express är en expressbuss som kör mellan flygplatsen och Madrid. Det går att boka flera olika typer av transfer i förväg här.

Ett smidigt sätt att hitta billiga flygbiljetter till Madrid är att använda sig utav någon av alla de prisjämförelsewebbplatser som finns på internet idag. Till exempel Bravofly.se som påstår sig ha med alla lågprisflygbolag i sina jämförelser. Vidare finns tex MrJet.se.

Att förflytta sig i Madrid är smidigt då det finns flera olika publika transportmedel. Staden har världens största och snabbast växande tunnelbana, El Metro, som är en av världens mest avancerade tunnelbanor med 13 linjer och 238 stationer. Tunnelbanan är väldigt enkel och snabb för längre transporter i staden och den är i drift från 6 på morgonen till 01.30 på natten. Ett annat bra alternativ är bussar som i regel är i drift från klockan 6 till 23.30 på kvällen under vardagar. Den som vill bege sig ut i ytterkanterna av staden har även möjlighet att åka tåg för att ta sig dit. Det går att köpa både enkelbiljetter, klippkort eller laddningsbara kort för tunnelbanan. Mer information om tunnelbanan i Madrid finns här: https://www.metromadrid.es/en/index.html.

Den som är ute efter en weekendresa bör överväga att besöka Madrid då en helg i en stor stad kan vara trevligt. Många researrangörer erbjuder färdiga weekendpaket till Madrid där både flyg och hotell är inkluderade i paketpriser. Priser på sådana paket varierar beroende på vilken klass som flygresan och hotellet håller.
Bland de arrangörer som erbjuder weekendpaket till Madrid finns tex MrJet och Travelstart.